Skip to main content

Πόσο σεξ είναι πραγματικά φυσιολογικό;

Από το καθημερινό σεξ μέχρι το σεξ μία φορά το μήνα - έχουμε την απάντηση!

Η συχνότητα του σεξ μειώνεται με την ηλικία

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα μελέτησαν το ζήτημα του πόσο συχνά οι άνθρωποι σε διάφορες ηλικιακές ομάδες κάνουν σεξ. Το Ινστιτούτο Kinsey ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τα θέματα της σεξουαλικότητας και της συμβίωσης. Σε μια εκτεταμένη μελέτη, προσδιόρισαν συγκεκριμένα στοιχεία για τη μέση συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έγινε διάκριση ως προς το αν οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν σε δεσμευμένη σχέση ή ανύπαντροι.

Από τη μελέτη προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Μεταξύ 18 και 29 ετών: Κατά μέσο όρο, τα άτομα αυτής της ηλικίας κάνουν σεξ 2,15 φορές την εβδομάδα ή συνολικά περίπου 112 φορές το χρόνο.
  • Μεταξύ 30 και 39 ετών: Οι άνθρωποι εδώ κάνουν σεξ περίπου 1,65 φορές την εβδομάδα ή συνολικά περίπου 86 φορές το χρόνο.
  • Από τηνηλικία των 40 ετών: Από την ηλικία των 40 ετών, οι άνθρωποι κάνουν σεξ περίπου 69 φορές το χρόνο ή περίπου 1,33 φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Η πιο όμορφη δευτερεύουσα ύλη στον κόσμο - το σεξ σε σκληρούς αριθμούς

Σε κάποιο σημείο της ζωής τους, πολλοί άνθρωποι φτάνουν σε ένα σημείο όπου εξετάζουν πιο προσεκτικά τη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κάνετε πολύ ή πολύ λίγο σεξ; Το σημείο εκκίνησης είναι αρκετά διαφορετικό για πολλούς ανθρώπους. Ένας εργένης που κάνει σεξ σχεδόν κάθε μέρα μπορεί να αναρωτιέται αν είναι καν εθισμένος στο σεξ, ενώ ένα ζευγάρι που είναι παντρεμένο για αρκετά χρόνια και έχει παιδιά μπορεί να αναρωτιέται αν είναι πολύ λίγο αν κάνει σεξ μόνο μια φορά το μήνα. Έτσι, για να εκτιμήσετε καλύτερα τη δική σας κατάσταση, ένας γενικός μέσος όρος είναι πολύ χρήσιμος - έχετε ήδη διαβάσει τα πρώτα στοιχεία για τις περισσότερες ηλικιακές ομάδες παραπάνω.

Τα παραπάνω αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται με την ηλικία. Έτσι, είναι πράγματι φυσιολογικό η σεξουαλική σας δραστηριότητα να μειώνεται όταν είστε λίγο μεγαλύτεροι και ενδεχομένως να έχετε και παιδιά. Αλλά αν σκέφτεστε: "Είμαι ήδη 41 ετών και κοιμάμαι με την κοπέλα μου σχεδόν κάθε μέρα! - Συμβαίνει κάτι με μένα;" Μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχει μια άλλη προσέγγιση για να προσδιορίσετε πόσο σεξ κάνετε κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η σχέση σας, τόσο λιγότερο σεξ

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη την ηλικία, αποδεικνύεται ότι η διάρκεια της σχέσης έχει επίσης καθοριστική επίδραση στο πόσο συχνά κάνετε σεξ κατά μέσο όρο. Ένα νεοερωτευμένο ζευγάρι, για παράδειγμα, διαφέρει πολύ από ένα ζευγάρι που είναι παντρεμένο εδώ και αρκετά χρόνια.

Υπάρχουν τρεις φάσεις:

  • Βαριά ερωτευμένοι: Σε αυτή τη φάση, που διαρκεί περίπου 18 - 24 μήνες, είναι αρκετά συνηθισμένο να κάνετε σεξ ο ένας με τον άλλον κάθε μέρα. Και οι δύο νιώθουν τα αχαλίνωτα συναισθήματα και δύσκολα μπορούν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον. Στα ζευγάρια που είναι μαζί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, η αμοιβαία επιθυμία είναι συνήθως ακόμα πολύ ισχυρή. Αν αυτό είναι διαφορετικό για εσάς, ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα: Η συχνότητα του σεξ στην αρχή μιας σχέσης δεν λέει τίποτα για την περαιτέρω πορεία της σχέσης, υπάρχουν πάντα αρκετές άλλες επιρροές που μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερη ή λιγότερη επιθυμία για σεξ!
  • Κατεστημένες σχέσεις: Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό να είναι και οι δύο σύντροφοι ικανοποιημένοι με την κατάσταση. Ακόμη και αν η συχνότητα του σεξ μειωθεί με την πάροδο του χρόνου σε μια ή δύο φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αυτό δεν λέει τίποτα για την ποιότητα της σχέσης σας. Αν αισθάνεστε ισορροπημένοι και σεξουαλικά ικανοποιημένοι ως ζευγάρι, όλα είναι καλά. Ωστόσο, αν οι επιθυμίες σας είναι διαφορετικές ή αν είστε δυσαρεστημένοι, θα πρέπει να μιλήσετε ο ένας στον άλλον. Είναι πάντα καλύτερο να βρίσκουμε νέους τρόπους μαζί για να αναζωπυρώνουμε την παλιά φωτιά! Αν εσείς ως άνδρας αισθάνεστε άβολα με τα προφυλακτικά, για παράδειγμα, αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται σε λάθος μέγεθος προφυλακτικού και μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Μερικές φορές αρκεί η χρήση ενός συναρπαστικού λιπαντικού κατά τη διάρκεια του σεξ.
  • Παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά: Εάν είστε παντρεμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχετε ήδη αποκτήσει παιδιά, αυτό θα έχει επίσης αντίκτυπο στη συχνότητα του σεξ. Το 30 τοις εκατό των ζευγαριών στη συνέχεια κάνουν σεξ κατά μέσο όρο μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. 45 τοις εκατό μάλιστα δηλώνουν ότι κάνουν σεξ μόνο περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Υπάρχει υπερβολικό σεξ;

Εφόσον αισθάνεστε καλά, δεν υπάρχει "πολύ" σεξ. Αλλά μόλις αυτό δεν ισχύει πλέον, μπορεί να έχετε μια περίπτωση εθισμού στο σεξ. Η ανεξέλεγκτη παρόρμηση για σεξ - η λεγόμενη υπερσεξουαλικότητα - θεωρείται εδώ και μερικά χρόνια ασθένεια και μπορεί να αποτελέσει απόλυτο μαρτύριο για τους πάσχοντες. Δεν μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πραγματικά το σεξ και έτσι συχνά δεν είναι πλέον ικανοί για μια φυσιολογική ερωτική σχέση. Ολόκληρη η ζωή τους καθορίζεται μόνο από την επιθυμία τους να κοιμηθούν με κάποιον. Ο εκάστοτε σύντροφος θεωρείται συχνά μόνο ως μέσο για την ικανοποίηση του εθισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ζητείται επαγγελματική βοήθεια!

Στατιστικά στοιχεία και η σημασία τους

Κάθε φορά που μιλάμε για στατιστικά στοιχεία, θα θέλαμε να σας δώσουμε μια μικρή συμβουλή: Τελικά, οι αριθμοί είναι μόνο αριθμοί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - αποκλίνουν σημαντικά από τις μέσες τιμές και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτές. Δεν είναι σημαντικό να είστε μέτριοι ή φυσιολογικοί, αλλά να αισθάνεστε καλά.

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Τοποθέτηση προφυλακτικού σωστά - πώς να το κάνετε χωρίς να είναι ενοχλητικό

Διαβάστε τώρα

Φιλία+, μπερδέματα, ανοιχτή σχέση & πολυγαμία - τι συμβαίνει με τα σύγχρονα μοντέλα σχέσεων;

Διαβάστε τώρα

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό - αγαπώ το πέος μου

Διαβάστε τώρα