Skip to main content

Προφυλακτικά και μεγέθη προφυλακτικών: Όλες οι ερωτήσεις σας απαντήθηκαν

Υπάρχουν τόσες πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα προφυλακτικά, τα μεγέθη των προφυλακτικών και τα πέη. Από το πώς κατασκευάζονται, σε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή του σωστού μεγέθους, τον σωστό τρόπο χρήσης τους, μέχρι το πώς να τα αγοράσετε.

Σε αυτή την ανάρτηση στο ιστολόγιο, σκοπεύουμε να απαντήσουμε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις σας σχετικά με το θέμα ή να σας κατευθύνουμε στο σημείο όπου μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερή απάντηση στην ερώτησή σας.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Προχωρήστε και διαβάστε την ανάρτηση αμέσως τώρα!

Πώς φτιάχνεται ένα προφυλακτικό;

Η παραγωγή προφυλακτικών είναι αρκετά απλή αλλά όχι εύκολη. Πριν φτάσουμε στην επεξεργασία, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στον γαλακτώδη χυμό (φυσικό λάτεξ από καουτσούκ) που επεξεργάζεται.

Από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένα τα προφυλακτικά από λατέξ;

Το φυσικό ελαστικό λατέξ ή φυσικό καουτσούκ είναι ένας γαλακτώδης χυμός που εξάγεται από το φλοιό των δέντρων καουτσούκ. Ο φλοιός ξύνεται και ο γαλακτώδης χυμός που διαφεύγει συλλαμβάνεται.(Βλέπε Wikipedia)

Ο χυμός παράγεται κυρίως στην Ασία, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες εκεί είναι ιδανικές.

Το φυσικό καουτσούκ παραδίδεται στη συνέχεια στα εργοστάσια όπου υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία.

Από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένα τα προφυλακτικά χωρίς λάτεξ για τους αλλεργικούς;

Εκτός από τα προφυλακτικά από λατέξ, υπάρχουν επίσης πολυάριθμοι τύποι προφυλακτικών που δεν περιέχουν λατέξ και είναι ιδανικά για τους αλλεργικούς. Είναι επίσης ιδανικά για άτομα που δεν τους αρέσει το λάτεξ.

Μεταξύ άλλων, τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από:

Ή άλλα πιο πειραματικά υλικά προφυλακτικών όπως:

Πώς επεξεργάζεται το φυσικό καουτσούκ για τα προφυλακτικά;

Πρώτα, το λατέξ υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία, ανάδευση και ωρίμανση στο εργοστάσιο πριν οι γυάλινοι βολβοί βυθιστούν αρκετές φορές μέσα στο λατέξ.

Με αυτόν τον τρόπο, το προφυλακτικό δημιουργείται στρώμα προς στρώμα πριν θερμανθεί σε θερμοκρασία άνω των 100°C για μερικά λεπτά. Αυτή η διαδικασία προσδίδει στα προφυλακτικά από λατέξ την ελαστικότητά τους.

Ακολουθούν περαιτέρω στάδια, όπως η κονιορτοποίηση, ο ηλεκτρονικός έλεγχος ασφάλειας, η έλαση, η διαβροχή με λιπαντικό και η συσκευασία.

Μετά από όλα αυτά τα βήματα, γεννιέται ένα αποστειρωμένο ιατρικό προϊόν που ονομάζεται προφυλακτικό.

Πόσο ασφαλή είναι τα προφυλακτικά ως αντισυλληπτικά;

Το προφυλακτικό είναι μία από τις ασφαλέστερες, αποτελεσματικότερες και χωρίς ορμόνες αντισυλληπτικές μεθόδους που είναι διαθέσιμες σήμερα. (Η EK πρότεινε τη διατύπωση ..είναι από τα ασφαλέστερα, πιο αποτελεσματικά, χωρίς ορμόνες αντισυλληπτικά (γιατί αυτή η πρόταση: Αυτό το καθιστά το ασφαλέστερο μεταξύ των αντισυλληπτικών χωρίς ορμόνες).

Πρώτον, επειδή προστατεύει αξιόπιστα από την εγκυμοσύνη, όταν χρησιμοποιείται σωστά, και δεύτερον, επειδή προστατεύει επίσης από τα περισσότερα μεταδοτικά ΣΜΝ.

Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που λίγες άλλες αντισυλληπτικές μέθοδοι διαθέτουν.

Σύμφωνα με τον δείκτη Pearl Index, τα προφυλακτικά είναι μεταξύ 88 και 98 τοις εκατό ασφαλή.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 100 γυναίκες που χρησιμοποιούν τακτικά αυτή τη μέθοδο για περισσότερο από ένα έτος, στατιστικά 2 έως 12 θα μείνουν έγκυες.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εγκυμοσύνες προκαλούνται από λανθασμένη χρήση και όχι από ελαττωματικά προϊόντα.

Ποια σχήματα, χρώματα και ειδικά χαρακτηριστικά υπάρχουν στα προφυλακτικά;

Τα προφυλακτικά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, καθώς και σε άλλα ειδικά χαρακτηριστικά.

Ενώ το χρώμα και οι γεύσεις (κυριολεκτικά) των προφυλακτικών είναι θέμα γούστου, τα σχήματα και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του καλύτερου προφυλακτικού.

Επειδή κάθε πέος και κάθε άτομο είναι μοναδικά και χρειάζονται κάτι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, αν έχετε πέος με μεγάλη βάλανο, ένα προφυλακτικό με περισσότερο χώρο στην άκρη είναι καλύτερο για εσάς από ένα προφυλακτικό με το κλασικό κυλινδρικό σχήμα.

Ή αν εκσπερματώνετε πολύ γρήγορα ή θέλετε πρωκτική απόλαυση, μπορείτε να επιλέξετε προφυλακτικά που είναι μουδιασμένα ή φτιαγμένα ειδικά για πρωκτικό σεξ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα σχήματα, τα χρώματα, τις γεύσεις, τα πάχη των τοιχωμάτων κ.λπ. εδώ.

Τι μεγέθη προφυλακτικών υπάρχουν;

Εδώ έχουμε έναν ξεκάθαρο πίνακα με τα περισσότερα μεγέθη προφυλακτικών για εσάς.

Στον πίνακα μπορείτε επίσης να δείτε για ποια περιφέρεια πέους, διάμετρο πέους και μήκος πέους είναι κατά προσέγγιση κατάλληλα τα διάφορα μεγέθη προφυλακτικών.

Το μήκος του πέους δεν παίζει ρόλο στην επιλογή του σωστού προφυλακτικού. Ακόμη και αν το προφυλακτικό καλύπτει μόνο εν μέρει το πέος, προστατεύει από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, εφόσον επιλέγεται το σωστό μέγεθος προφυλακτικού.

Μέγεθος προφυλακτικού

Για την περιφέρεια του πέους

Για τη διάμετρο του πέους

Μέγεθος 47

9,5 - 10 cm

3,02 - 3,18 cm

Μέγεθος 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Μέγεθος 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Μέγεθος 57

12 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Μέγεθος 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Μέγεθος 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Μέγεθος 69

Πάνω από 15,5 cm

Περισσότερα από 4,93 cm

Ποιο είναι το μέγεθος του προφυλακτικού μου;

Για να μάθετε ποιο μέγεθος προφυλακτικού είναι το κατάλληλο για εσάς ή τον σύντροφό σας, ο μόνος τρόπος είναι να τομετρήσετε ή να το δοκιμάσετε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε το μέγεθος του προφυλακτικού σας πριν το αγοράσετε:

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια επισκόπηση και οδηγίες σχετικά με τις διάφορες μεθόδους για να βρείτε το τέλειο μέγεθος προφυλακτικού.

Ποιο είναι το μέσο μέγεθος προφυλακτικού στη Γερμανία;

Στατιστικά, το μέσο μέγεθος προφυλακτικού στη Γερμανία είναι μάλλον 57. (Δείτε το μέσο μέγεθος του πέους παρακάτω στο άρθρο).

Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, περίπου το 80% των ανδρών στη Γερμανία χρησιμοποιεί προφυλακτικό μεγέθους 52 ή 53.

Για ποιους είναι τα προφυλακτικά; Ελεύθεροι; Ζευγάρια σε σχέσεις; Παιδιά;

Τα προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κυρίως από εργένηδες, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και στις σχέσεις ως εναλλακτική λύση στην ορμονική αντισύλληψη.

Ειδικά αν ο σύντροφός σας αλλάζει συχνά, τα προφυλακτικά είναι απολύτως απαραίτητα, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να προστατεύονται αξιόπιστα από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ ή ΣΜΝ).

Επειδή, ακόμη και αν εσείς και ο σύντροφός σας δεν έχετε συμπτώματα, αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να μην έχετε τελικά κάποιο ΣΜΝ.

Ειδικά ασθένειες όπως τα χλαμύδια ή η σύφιλη μπορεί συχνά να παραμείνουν χωρίς συμπτώματα ή με λίγα συμπτώματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ειδικά προφυλακτικά για παιδιά ή εφήβους, γι' αυτό και είναι ακόμη πιο σημαντικό να αγοράζετε τα μικρά μεγέθη προφυλακτικών, όπως το 45 ή το 47.

Υπάρχουν προφυλακτικά για γυναίκες;

Ναι, υπάρχουν προφυλακτικά για γυναίκες. Αυτά τα προφυλακτικά ονομάζονται femidoms και κυκλοφορούν από τη δεκαετία του 1990.

Παρόμοια με τα προφυλακτικά για άνδρες, το femidom είναι μια αντισυλληπτική μέθοδος χωρίς ορμόνες που προστατεύει από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως ο HIV.

Ποιο είναι το καλύτερο προφυλακτικό για μένα;

Για να βρείτε το καλύτερο προφυλακτικό για εσάς, πρέπει πρώτα να μετρήσετε την περιφέρεια του πέους σας και να εξετάσετε προσεκτικά το σχήμα του πέους σας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το προφυλακτικό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ποια είναι τα διάφορα σχήματα πέους;

Κάθε πέος είναι μοναδικό, είτε έχει περιτομή είτε όχι, είτε είναι ίσιο είτε κυρτό. Το καλό είναι ότι τα προφυλακτικά είναι τόσο εύκαμπτα που εφαρμόζουν τέλεια στο πέος, ανεξάρτητα από το σχήμα του.

Ο μόνος σημαντικός παράγοντας για την εύρεση του τέλειου προφυλακτικού είναι η περιφέρεια ή η διάμετρος του πέους. Εάν η βάλανος είναι μεγαλύτερη από τον άξονα του πέους σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο για εσάς.

Μπορείτε να βρείτε μια επισκόπηση των 6 διαφορετικών σχημάτων πέους και τη σημασία τους για τον χαρακτήρα του χρήστη εδώ.

Ποιο είναι το μέσο μέγεθος πέους στη Γερμανία, την Ευρώπη και τον κόσμο;

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους στη Γερμανία, την Ευρώπη ή σε όλο τον κόσμο, να μια σύγκριση για εσάς:

 • Στη Γερμανία, το μέσο μέγεθος του πέους είναι 14,61 εκατοστά μήκος και 11,8 εκατοστά περιφέρεια.
 • Στην Ευρώπη, το μέσο μέγεθος του πέους είναι 14,27 εκατοστά σε μήκος και 11,70 εκατοστά σε περίμετρο.
 • Στη Γαλλία, ο μέσος όρος είναι 15,48 εκατοστά σε μήκος και 13,63 εκατοστά σε περίμετρο. Αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι άνδρες έχουν τα μακρύτερα και παχύτερα πέη στην Ευρώπη.
 • Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος των ανδρών είναι 12,18 εκατοστά σε μήκος και 10,19 εκατοστά σε περίμετρο.
 • Ένας πίνακας με πληροφορίες και σύγκριση των μηκών του πέους παγκοσμίως μπορεί να βρεθεί εδώ: https://www.laenderdaten.info/durchschnittliche-penisgroessen.php.

Πώς χρησιμοποιώ προφυλακτικό;

Η σωστή χρήση του προφυλακτικού δεν είναι μαγεία, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν το χρησιμοποιήσετε:

 1. Το πλαστικό περιτύλιγμα του προφυλακτικού πρέπει να είναι άθικτο.
 2. Το προφυλακτικό δεν πρέπει να έχει λήξει
 3. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού
 4. Θα πρέπει να είναι χωρίς λάτεξ, εάν είστε αλλεργικοί στο λάτεξ.
 5. Θα πρέπει να έχετε καθαρά χέρια

Αν όλα αυτά τα πράγματα ταιριάζουν, μπορείτε να αρχίσετε να το φοράτε.

Πώς βάζω το προφυλακτικό σωστά;

Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης του προφυλακτικού, καθώς και για τα πιο σημαντικά λάθη και προβλήματα, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Είναι σημαντικό να έχετε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού, ώστε το προφυλακτικό να εφαρμόζει σφιχτά αλλά όχι πολύ σφιχτά, και θα πρέπει να το ξετυλίγετε όσο το δυνατόν περισσότερο προς τη βάση του πέους.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω προφυλακτικά και λιπαντικό μαζί;

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό μαζί με προφυλακτικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το λάδι και ότι δεν έχετε στα δάχτυλά σας οτιδήποτε άλλο περιέχει λίπος ή λάδι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λίπη και τα έλαια διαλύουν τα προφυλακτικά, καθιστώντας τα πορώδη και συνεπώς εύθραυστα και ανασφαλή.

Συνήθως δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με λιπαντικά με βάση το νερό και τη σιλικόνη.

Κάντε κλικ εδώ για μια σύγκριση λιπαντικών και έναν οδηγό για να βρείτε το καλύτερο για εσάς.

Πόσο διαρκούν τα προφυλακτικά, μπορούν τα προφυλακτικά να λήξουν;

Τα προφυλακτικά έχουν συνήθως διάρκεια ζωής έως και 5 χρόνια, μετά την οποία αρχίζουν να γίνονται πορώδη και συνεπώς χάνουν την ασφάλειά τους.

Ορισμένες εταιρείες είναι ασφαλείς με την ημερομηνία λήξης και δίνουν λιγότερα έτη.

Τα ληγμένα προφυλακτικά δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται, διότι η προστασία δεν υπάρχει πλέον.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένοι παράγοντες μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των προφυλακτικών.

Πότε πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά;

Θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά εάν:

 • Το έβαλες στο πέος σου με λάθος τρόπο.
 • Είχατε σπέρμα ή σταγόνες ηδονής στα δάχτυλά σας όταν ξετυλίξατε το προφυλακτικό.
 • Η συσκευασία από καουτσούκ έχει υποστεί ζημιά
 • Η ημερομηνία λήξης του προφυλακτικού έχει λήξει
 • Το προφυλακτικό έχει εκτεθεί σε πολύ φως ή θερμότητα
 • Το προφυλακτικό είναι πολύ μικρό
 • Το προφυλακτικό είναι πολύ μεγάλο
 • Έχετε ξαναχρησιμοποιήσει το προφυλακτικό (χρησιμοποιήστε το μόνο μία φορά)
 • Το είχατε στην τσάντα ή το πορτοφόλι σας εδώ και αιώνες.
 • Λιπαντικό με βάση το λάδι, λάδι για μασάζ ή άλλα λίπη και έλαια που βρέθηκαν στο προφυλακτικό.

Πού μπορώ να αγοράσω προφυλακτικά;

Μπορείτε να αγοράσετε προφυλακτικά σε τοπικό επίπεδο στα περισσότερα φαρμακεία, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και εκπτωτικά καταστήματα, καθώς και σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε προφυλακτικά σε πρατήρια καυσίμων ή σε αυτόματους πωλητές προφυλακτικών την Κυριακή.

Απλά ρίξτε μια ματιά στο τμήμα καταστημάτων μας, όπου θα βρείτε τους σημαντικότερους λιανοπωλητές για κάθε μέγεθος προφυλακτικού.

Από ποια ηλικία μπορώ να αγοράσω προφυλακτικά;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τα προφυλακτικά, πράγμα που σημαίνει ότι βασικά κάθε παιδί, έφηβος και ενήλικας μπορεί να αγοράσει προφυλακτικά στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα.

Ποια προφυλακτικά πρέπει να αγοράσω ως γυναίκα;

Το ποια προφυλακτικά πρέπει να αγοράσετε ως γυναίκα εξαρτάται από το αν θέλετε να αγοράσετε προφυλακτικά για τον κόλπο σας (femidom), για το πέος του τρέχοντος συντρόφου σας ή για τους δυνητικούς συντρόφους σας.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα προφυλακτικό για τον τωρινό ή τον πιθανό σύντροφό σας, θα πρέπει πρώτα να μάθετε το μέγεθος του προφυλακτικού.

Εάν εσείς ή ο χρήστης του πέους δεν γνωρίζετε το μέγεθος, το μέγεθος του πέους θα πρέπει να μετρηθεί σύντομα.

Εάν έχετε συχνά εναλλασσόμενους συντρόφους, είναι καλύτερο να έχετε τα πιο συνηθισμένα μεγέθη στο σπίτι ή να αγοράσετε μερικά πακέτα δοκιμών που περιέχουν διάφορα μεγέθη προφυλακτικών.

Η ιστορία των προφυλακτικών

Γνωρίζατε ότι τα πρώτα "ντυμένα" πέη φαίνονται σε ζωγραφιές σπηλαίων πριν από περίπου 14.000 χρόνια;

Ή ότι το πρώτο προφυλακτικό φτιάχτηκε από την ουροδόχο κύστη μιας κατσίκας στην Ελλάδα;

Μπορείτε να βρείτε πολλά άλλα συναρπαστικά στοιχεία για την ιστορία και την εξέλιξη των προφυλακτικών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σε αυτό το άρθρο: https://www.vinico.com/geschichte-des-kondoms/

Μπορείτε να μάθετε γιατί τα προφυλακτικά ονομάζονται προφυλακτικά εδώ.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι καταφέραμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα προφυλακτικά, τα μεγέθη των προφυλακτικών και την αντισύλληψη με προφυλακτικά.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις, μπορείτε πάντα να μας στείλετε ένα email ή να μας γράψετε στα προφίλ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαφορετικά, μη χάνετε άλλο χρόνο και κατεβάστε τη δωρεάν μεζούρα μας για να προσδιορίσετε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού.

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Τοποθέτηση προφυλακτικού σωστά - πώς να το κάνετε χωρίς να είναι ενοχλητικό

Διαβάστε τώρα

Φιλία+, μπερδέματα, ανοιχτή σχέση & πολυγαμία - τι συμβαίνει με τα σύγχρονα μοντέλα σχέσεων;

Διαβάστε τώρα

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό - αγαπώ το πέος μου

Διαβάστε τώρα