Skip to main content

Το καλό σεξ δεν χρειάζεται να είναι τέλειο

πέντε ιδέες για μια ολοκληρωμένη ερωτική ζωή

Το σεξ είναι ένα υπέροχο πράγμα - αν όχι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Μας δίνει ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα και μπορούμε να βυθιστούμε πλήρως σε ευχάριστα συναισθήματα για λίγες στιγμές. Το καλό σεξ μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο πρόσωπο με το οποίο περνάμε αυτές τις στιγμές μαζί. Και μας διαπερνούν μικρά ρίγη ευτυχίας που μερικές φορές διαρκούν για αρκετή ώρα και μας δίνουν νέα δύναμη για τα καθήκοντα που έρχονται. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το καλό σεξ; Τι μπορούμε να κάνουμε για να το κάνουμε πραγματικά τόσο υπέροχο όσο στη φαντασία μας και σε όλες αυτές τις ρομαντικές ταινίες; Επειδή μερικές φορές δεν γίνεται όπως θέλουμε. Και μια μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί γρήγορα να γίνει πρόκληση για μια σχέση. Πώς μπορεί να αποφευχθεί αυτό; Σας ευχόμαστε αυτές τις αισθησιακές στιγμές που σας κάνουν να χορεύετε μέσα σας. Γι' αυτό έχουμε πέντε βήματα για εσάς που κάνουν ακριβώς αυτό δυνατό:

Βήμα 1

Ελευθερωθείτε από την πίεση για απόδοση και την τελειομανία! Το καλό σεξ μπορεί απλά να είναι ...

Πιθανόν να το έχετε ξαναζήσει και ίσως να το έχετε δει στο How I met your mother: Σχεδιάζετε την τέλεια παραμονή της Πρωτοχρονιάς για εβδομάδες και με σχολαστική λεπτομέρεια - και μετά όλα πάνε πάλι στραβά και η βραδιά κυμαίνεται από το τόσο-πολύ έως την απόλυτη καταστροφή. Ο λόγος γι' αυτό είναι σχετικά απλός: η δική σας τελειότητα μπαίνει στη μέση. Όσο πιο λεπτομερώς σχεδιάζετε κάτι και όσο υψηλότερες είναι οι προσδοκίες σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μην πάει κάτι καλά και να νιώσετε άσχημα γι' αυτό. Είσαι επίσης σφιγμένος. Και όταν είστε σε ένταση, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε λάθη. Απελευθερωθείτε από αυτά τα πράγματα και υιοθετήστε μια πιο χαλαρή προσέγγιση - ειδικά όταν πρόκειται για το σεξ. Η ερωτική σας ζωή δεν είναι διαγωνισμός, δεν χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν. Αυτό ισχύει τόσο μεταξύ σας όσο και για εσάς ως ζευγάρι απέναντι στους άλλους. Δεν υπάρχουν κανόνες για το πόσο καλό πρέπει να είναι το σεξ. Επίσης, δεν υπάρχει κανόνας για το πόσο συχνά κάνετε σεξ ως ευτυχισμένο ζευγάρι. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους, αλλά επικεντρωθείτε στον εαυτό σας. Μπορείτε πάντα να κάνετε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Χωρίς την πίεση των προσδοκιών, τα πράγματα συνήθως εξελίσσονται πολύ καλύτερα από ό,τι θα φανταζόσασταν.

Βήμα 2

Μπείτε στην κατάσταση - και παραμείνετε αυθόρμητοι.

Το πρώτο βήμα συμβαδίζει με την προθυμία να εμπλακείτε πρώτα στην κατάσταση με εντελώς αμερόληπτο τρόπο. Ίσως είχατε αρχικά φανταστεί κάτι εντελώς διαφορετικό ή κάτι συμβαίνει ξαφνικά που δεν περιμένατε. Είναι κακό αυτό; Αντιθέτως: οι απρόβλεπτες στιγμές μας δίνουν την ευκαιρία να ζήσουμε νέες και συχνά πολύ συναρπαστικές εμπειρίες - αν δεν σταθούμε εμπόδιο στο δρόμο τους. Για παράδειγμα, ένα καλοπροαίρετο μασάζ μπορεί ξαφνικά να μετατραπεί σε μια καυτή ερωτική περιπέτεια. Ή το προγραμματισμένο εβδομαδιαίο σεξ μπορεί να μετατραπεί σε μια ζεστή βραδιά αγκαλιάς, η οποία είναι τουλάχιστον εξίσου ωραία με τον δικό της τρόπο. Ίσως να είστε ξαφνικά κουρασμένοι και αντί για την αναμενόμενη κορύφωση να αποκοιμηθείτε στενά συνυφασμένοι ο ένας με τον άλλον. Θέλεις πραγματικά να θυμώσεις γι' αυτό; Ή μήπως προτιμάτε να μοιράζεστε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές μεταξύ σας; Ίσως ο αγαπημένος σας να σας εκπλήξει με κάτι καινούργιο - και να κάνετε απροσδόκητα το καλύτερο σεξ της ζωής σας. Να δίνετε πάντα μια ευκαιρία στα γεγονότα, να εμπλέκεστε στην κατάσταση και να παραμένετε αυθόρμητοι. Εφόσον δεν παραβιάζετε τις αρχές σας ή δεν βλάπτετε τους άλλους στη διαδικασία, αυτή είναι η καλύτερη προϋπόθεση για καλό σεξ.

Βήμα 3

Να είστε ανοιχτοί και να έχετε θάρρος να πειραματιστείτε.

Οι άνθρωποι είναι πλάσματα της συνήθειας. Έχουμε την τάση να κάνουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά και να μην αλλάζουμε πολλά πράγματα, αρκεί να λειτουργούν. Αυτό όμως οδηγεί συχνά στο να χάνουν τα πράγματα την ελκυστικότητά τους με την πάροδο του χρόνου. Για το σεξ, αυτού του είδους η συνήθεια σκοτώνει γρήγορα την ευχαρίστηση. Γι' αυτό είναι καλό να είστε λίγο πιο ανοιχτοί και να δοκιμάζετε κάτι καινούργιο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάζετε μια νέα θέση κάθε μέρα. Αρκεί να προσεγγίσετε τις στιγμές της συντροφικότητας με μια νέα προοπτική: αντί της γνωστής ρουτίνας, εξερευνήστε το άλλο σώμα με νέο τρόπο, διαφοροποιήστε τον τρόπο που αγγίζετε, ίσως ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το τραπέζι της κουζίνας αντί του κρεβατιού ή του καναπέ. Αν διαπιστώσετε ότι γίνεστε και οι δύο λίγο πιο πειραματικοί, τα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες - και οι μικρές περιπέτειες μαζί ενισχύουν το δεσμό. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν ισχύει μόνο για το σεξ, αλλά και για πολλούς άλλους τομείς της ζωής.

Βήμα 4

Καλό σεξ σημαίνει επίσης συζήτηση - οπότε μιλήστε για τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τις επιθυμίες σας.

Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ είναι δυστυχώς ακόμα ένα θέμα ταμπού για το οποίο δεν γίνεται σχεδόν ποτέ συζήτηση. Αλλά πώς θα ξέρετε τι αρέσει στον σύντροφό σας αν δεν μιλάτε γι' αυτό; Η διαφάνεια μπορεί να είναι απίστευτα ελκυστική εδώ. Επειδή το καλό σεξ είναι δυνατό πάνω απ' όλα όταν γνωρίζετε τις επιθυμίες σας και τι πραγματικά ξεσηκώνει το άλλο άτομο. Σε συνδυασμό με το άνοιγμα και λίγο πειραματισμό, σας ανοίγονται εμπειρίες που μόνο ονειρευόσασταν πριν. Μερικές φορές είναι μικρά πράγματα που κάνουν τεράστια διαφορά. Μιλήστε λοιπόν μεταξύ σας - αξίζει τον κόπο! Παρεμπιπτόντως, αυτό ισχύει και για τις στιγμές στη μέση: δώστε ο ένας στον άλλον υποδείξεις και δείξτε ο ένας στον άλλον πότε κάτι σας ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με λόγια, αλλά και με χειρονομίες, εκφραστική αναπνοή ή βογγητά. Ειδικά οι άντρες το βρίσκουν δύσκολο στην αρχή - αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο γι' αυτό.

Βήμα 5

Δημιουργήστε τις καλύτερες συνθήκες για να σβήσετε μαζί.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε έξαρση συναισθημάτων και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Ή αλλάζετε θέση και ξαφνικά το φως στο ταβάνι σας τυφλώνει με εξαιρετικά ενοχλητικό τρόπο ή ο ξεχειλισμένος κάδος σκουπιδιών σας κοιτάζει με θαμπά μάτια. Για να μη χάσετε την επιθυμία σας εξαιτίας τέτοιων ενοχλητικών παραγόντων, θα πρέπει να δημιουργήσετε εκ των προτέρων μια καλή ατμόσφαιρα: με ευχάριστο φωτισμό (π.χ. κεριά), ατμοσφαιρική μουσική και όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο για κάθε είδους ενοχλήσεις. Εσείς ξέρετε καλύτερα τι είναι καλό για εσάς - γι' αυτό δημιουργήστε την κατάσταση όπως σας αρέσει. Χωρίς την προαναφερθείσα τελειομανία, φυσικά. Και για ένα quickie, τα πράγματα μπορούν επίσης να πάνε διαφορετικά. Απλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να ασχοληθείτε μεταξύ σας και να το απολαύσετε. Το ίδιο ισχύει και για το μυαλό σας: πώς μπορείτε να κάνετε καλό σεξ αν οι σκέψεις σας είναι ακόμα στις λίστες με τις δουλειές που πρέπει να κάνετε ή στις επερχόμενες εξετάσεις; Πάρτε χώρο ο ένας για τον άλλον και κρατήστε το μυαλό σας όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο από άλλα πράγματα. Εξάλλου, μπορείτε να το φροντίσετε αργότερα. Ή μπορείτε να περιμένετε να κάνετε έρωτα μέχρι να τελειώσουν αυτές οι εργασίες. Είναι καλύτερο να διευκρινίσετε εκ των προτέρων τι είναι σημαντικό για το ίδιο το σεξ. Διότι αν χρειαστεί να συζητήσετε θέματα αντισύλληψης στη μέση της ερωτικής πράξης ή να περάσετε λεπτά ψάχνοντας για προφυλακτικά, το θέμα πιθανότατα θα διευθετηθεί αμέσως ή το σεξ που θα ακολουθήσει θα είναι στην καλύτερη περίπτωση εντάξει. Αν αντίθετα φορέσετε το σωστό προφυλακτικό, θα έχετε μια απρόσκοπτη μετάβαση από τα προκαταρκτικά στη φάση της καύλας και θα μπορείτε να αφεθείτε εντελώς. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να υιοθετήσετε μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση στην τοποθέτηση του προφυλακτικού και να το κάνετε μια τελετουργία μαζί. Αντί για μια ενοχλητική διακοπή, θα αναθερμάνετε ακόμα περισσότερο την επιθυμία σας. Απλά δοκιμάστε το.

Και τώρα; - Απολαύστε τη στιγμή με υπέροχο σεξ.

Με τα πέντε βήματά μας μπορείτε να δημιουργήσετε τις καλύτερες συνθήκες για υπέροχο σεξ - γι' αυτό ξεκινήστε αμέσως και απολαύστε τον χρόνο σας μαζί. Όταν πρόκειται για αντισύλληψη, μπορείτε φυσικά να βασιστείτε στον MISTER SIZE. Μπορείτε να μάθετε το γιατί εδώ:

Και αν έχετε άλλες καλές ιδέες, μη διστάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας. Απλά γράψτε μας ένα σχόλιο ή ένα μήνυμα. Ανυπομονούμε γι' αυτό.

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Τοποθέτηση προφυλακτικού σωστά - πώς να το κάνετε χωρίς να είναι ενοχλητικό

Διαβάστε τώρα

Φιλία+, μπερδέματα, ανοιχτή σχέση & πολυγαμία - τι συμβαίνει με τα σύγχρονα μοντέλα σχέσεων;

Διαβάστε τώρα

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό - αγαπώ το πέος μου

Διαβάστε τώρα