Skip to main content

Οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ σήμερα;

Στα τέλη του 2018, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός για την έκθεση "The Sex Recession" στο περιοδικό "The Atlantic". Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι νεότερες γενιές στις ΗΠΑ κάνουν λιγότερο σεξ από ό,τι οι γονείς τους στην ίδια ηλικία. Αυτό δεν συνάδει με το γεγονός ότι στις μέρες μας περιτριγυριζόμαστε συνεχώς από το θέμα του σεξ - είτε σε ταινίες, είτε σε βιβλία, είτε οπουδήποτε αλλού. Και η αντιμετώπισή του έχει γίνει πολύ πιο εύκολη. Είναι εντάξει να μιλάμε ανοιχτά για το σεξ (δόξα τω Θεώ!). Σειρές όπως το "Sex Education" ή podcasts όπως το "Oh, Baby " δεν είναι μόνο διασκεδαστικές, αλλά δίνουν και πολύτιμες συμβουλές για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Και ακόμη και αν δεν συζητάμε απαραίτητα για το BDSM με τους γονείς μας στο τραπέζι του δείπνου, υπάρχουν όλο και λιγότερα ταμπού. Και παράλληλα, υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να μάθει κανείς για τα προσωπικά του πάθη και να τα ακολουθήσει - χωρίς να βρεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας. Το σεξ έχει γίνει ένα θέμα της μόδας, απολύτως κοινωνικά αποδεκτό και en vogue. Πώς γίνεται λοιπόν οι νέοι να κάνουν λιγότερο σεξ; Μήπως απλά έχουμε κουραστεί;

Στρες στην καριέρα, αίσθημα ανεπάρκειας & λιγότερη δέσμευση - λόγοι για λιγότερο σεξ

Περίπου το 54 % των μαθητών λυκείου είχε ήδη σεξουαλικές εμπειρίες σε μια έρευνα του 1991 - το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν λίγο πάνω από 41 %. Και ο μέσος ενήλικας έκανε σεξ μόνο 54 φορές το χρόνο το 2014, σε σύγκριση με 62 άνετες στιγμές στα τέλη της δεκαετίας του '90. Πιθανόν μάλιστα να έχει μειωθεί κάπως τα τελευταία χρόνια ...

Στη Γερμανία, τα πράγματα φαίνονται λίγο διαφορετικά στις λεπτομέρειες, αλλά οι τάσεις είναι παρόμοιες: για παράδειγμα, η μελέτη "Freizeit Monitor 2019 " μόλις αποκάλυψε ότι το ποσοστό των Γερμανών που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα έχει μειωθεί κατά 4% από το 2014. Ούτε το ένα τρίτο των Γερμανών (30%) δεν κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μεταξύ των νέων ενηλίκων, υπάρχουν τουλάχιστον μερικοί περισσότεροι (40 %) - αλλά δεν είναι πραγματικά τόσοι πολλοί.

Οι λόγοι για τη φθίνουσα σεξουαλική ζωή είναι ποικίλοι και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν: Πρώτον, οι νέοι σήμερα είναι εκτεθειμένοι σε πολύ μεγαλύτερο άγχος για την καριέρα τους - πράγμα που σημαίνει ότι οι ρομαντικές σχέσεις παραμερίζονται γρήγορα. Αν αυτό επιδεινώνεται από τη δυσαρέσκεια με το σώμα του ατόμου, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να εμπλακεί κανείς με ένα άλλο άτομο και να αποκτήσει διάθεση για κάτι τέτοιο. Και ειδικά με όλες τις τέλειες φωτογραφίες στο Instagram, είναι τόσο εύκολο να νιώθεις ανεπαρκής. Επιπλέον, υπάρχει αυτή η συνεχής μη δέσμευση: οι εφαρμογές γνωριμιών κάνουν την επιλογή τεράστια - πώς μπορείς να δεσμευτείς, σε παρακαλώ; Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης σε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι περίπου το 60% των Αμερικανών κάτω των 35 ετών δεν έχουν δεσμευμένη σχέση. Ενώ εξακολουθούν να είναι τα ζευγάρια των οποίων η σεξουαλική ζωή είναι στατιστικά πιο ενεργή.

Και το σεξ βρίσκεται παντού στον αέρα - ακόμη και το πολύ σεξ;

Και είναι πιθανότατα αλήθεια ότι αισθανόμαστε επίσης λίγο καταβεβλημένοι από την πανταχού παρούσα παρουσία του σεξ και τις υψηλές προσδοκίες που συχνά το συνοδεύουν. Ακούμε από όλες τις πλευρές πόσο σπουδαίο μπορεί να είναι το σεξ. Αλλά τι γίνεται αν δεν το διαχειριζόμαστε τόσο καλά εμείς οι ίδιοι; Και να νιώθουμε άσχημα μετά επειδή δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε; Όσον αφορά την ανοιχτότητα, "μιλάμε πολύ για το σεξ, αλλά όχι για το σεξ που κάνουμε εμείς οι ίδιοι", όπως μάλλον εύστοχα το θέτει σε συνέντευξή της η δημοσιογράφος και "διαφωτίστρια" Kristina Weitkamp. Και αυτό για το οποίο μιλάμε μας κάνει ανασφαλείς. Δεν είναι περίεργο που τα πράγματα πάνε πιο συχνά στραβά ή που απλά δεν έχουμε όρεξη για σεξ όταν μας δίνεται η ευκαιρία. Ειδικά όταν πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε έναν (ακόμα) άγνωστο συνομιλητή. Γενικά, όλο και περισσότερα φαίνεται να συμβαίνουν στη θεωρία: Συλλέγετε σπίρτα, συζητάτε λίγο - αλλά μια πραγματική συνάντηση και όλα όσα ακολουθούν δεν συμβαίνουν πολύ συχνά. Είναι κάπως κρίμα. Έτσι δεν είναι;

Τι βοηθάει όταν θέλω να κάνω περισσότερο σεξ; - 5 απτές συμβουλές

Και τώρα; Απλά να αποδεχτούμε την εξέλιξη ή μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας αν προτιμάμε να κάνουμε περισσότερο σεξ; Είμαστε φυσικά υπέρ του δεύτερου - και γι' αυτό σας έχουμε πέντε βασικές συμβουλές για να αφήσετε περισσότερο χώρο στο σεξ στη ζωή σας στο μέλλον:

1. μην επιλέγετε πάντα την εύκολη λύση

Συχνά επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο: ένα ταίρι και μια πολλά υποσχόμενη συνομιλία, αλλά στη συνέχεια δειλιάζουμε πριν από το αποφασιστικό βήμα για ένα ραντεβού στην πραγματική ζωή. Ή προτιμάμε να ικανοποιούμε τον εαυτό μας γιατί είναι ευκολότερο από το να εμπλακούμε σε μια κατάσταση όπου νιώθουμε ανασφάλεια. Αυτό τελείωσε τώρα. Στο μέλλον, αφήστε τον εύκολο δρόμο και κάντε με τόλμη ένα βήμα μπροστά. Αν αποδειχθεί ότι είναι μια αποτυχία, μπορείτε πάντα να βάλετε ένα σημάδι ελέγχου και να προχωρήσετε στις επόμενες προσπάθειες.

2. μην αναλώνεστε στις πολλές δυνατότητες

Σίγουρα, η επιλογή είναι τεράστια και είναι απίστευτα δύσκολο να αποφασίσεις. Θα προτιμούσατε να προτιμήσετε την καυτή γνωριμία από το Joyclub, τον έξυπνο συμφοιτητή από το πανεπιστήμιο ή εκείνον τον τύπο που φαίνεται να μας καταλαβαίνει τόσο τέλεια μετά από μερικές φορές κουβέντας; Γρήγορα αναλώνεστε στις πιθανότητες και, σε κατάσταση σοκ, προτιμάτε να μην εμπλακείτε σε καμία από αυτές. Καλύτερα να βάλεις ένα τέλος και σε αυτό - ιδανικά επικεντρώνοντας την προσοχή σου σε ένα άτομο κάθε φορά. Αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε πάντα να συναντήσετε άλλους όταν τελειώσει η τρέχουσα γνωριμία. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι δίκαιο μόνο για τους άλλους ανθρώπους. Ή θα θέλατε να είστε ένας από τους πολλούς;

3. επιτρέψτε περισσότερη εγγύτητα & ασχοληθείτε μεταξύ σας

Αν κάθε ρομαντική συνάντηση δεν είναι τίποτα μισό και τίποτα ολόκληρο επειδή έχουμε αναστολές στο να δεσμευτούμε, αυτό φυσικά επηρεάζει και τη σεξουαλική μας ζωή. Γιατί ακόμη και αν λέμε ότι είμαστε χαλαροί, συχνά υπάρχει ένα αόρατο τείχος ανάμεσά μας. Ένα προστατευτικό τείχος που υποτίθεται ότι μας προστατεύει από την απογοήτευση, για παράδειγμα. Το μόνο πράγμα που συμβαίνει είναι ότι πολλά καλά πράγματα μπορούν να χαθούν ως αποτέλεσμα και η πραγματική εγγύτητα μερικές φορές γίνεται τέχνη. Αυτός είναι ο λόγος: Αν μια συνάντηση είναι καταρχήν καλή, επιτρέψτε περισσότερη εγγύτητα με την πάροδο του χρόνου και δώστε έτσι στον εαυτό σας την ευκαιρία να την αξιοποιήσετε περισσότερο. Αυτό έχει συνήθως αρκετά θετική επίδραση στη σεξουαλική σας ζωή.

Και αν πάει στραβά, πάει στραβά. Τότε μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι προσπαθήσατε, και τελικά μια πολλά υποσχόμενη συνάντηση θα συμβεί κάπου αλλού.

4. αποκλείστε τους παράγοντες άγχους - δημιουργήστε χρόνο για χαλάρωση

Δύσκολα υπάρχει μεγαλύτερος δολοφόνος της λαγνείας από το άγχος - και είναι πλέον πανταχού παρόν. Για να μην το αφήσετε να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή, θα πρέπει να δημιουργήσετε συνειδητά (χρονικούς) χώρους όπου το άγχος δεν μπορεί να εισέλθει. Ό,τι κι αν σας απασχολεί, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αργότερα. Στον καλά κερδισμένο ελεύθερο χρόνο σας, η χαλάρωση είναι αυτό που μετράει - ακόμη και με τη μορφή μιας μικρής, ευχάριστης περιπέτειας.

Ένας καλός τρόπος για να μάθετε να "σβήνετε" είναι ο διαλογισμός. Απλά δοκιμάστε το. Ή ξεκινήστε τα χάδια σας με ένα μικρό μασάζ ακούγοντας χαλαρωτική μουσική ...

5 Μιλήστε για το σεξ και τις δικές σας ανάγκες - τόσο στα ραντεβού όσο και στις σχέσεις σας.

Το σεξ συνήθως γίνεται πραγματικά καλό μόνο όταν γνωρίζετε τις σεξουαλικές σας ανάγκες και τα μικρά μυστικά που χρησιμοποιείτε για να ξεσηκώσετε ο ένας τον άλλον. Φυσικά, αυτό απαιτεί διαφάνεια και κάποια εμπιστοσύνη. Αλλά παρόλο που μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε αρκετά περίεργα να μιλάτε για τις ερωτικές σας επιθυμίες, δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που να σας φοβίζει. Μπορεί να μην έχετε πάντα το τέλειο ταίρι. Αλλά μπορεί να είναι πολύ ωραίο να δοκιμάζετε νέα πράγματα μαζί και μετά να αισθάνεστε πώς φέρνετε τον σύντροφό σας σε εντελώς νέα ύψη.

Φυσικά, θα πρέπει πάντα να αποφασίζετε συνειδητά με ποιον θέλετε να μοιραστείτε τις πιο προσωπικές σας επιθυμίες. Ανάλογα με την κατάσταση, ωστόσο, μπορεί να αξίζει τον κόπο να το κάνετε αυτό στις πρώτες ημερομηνίες. Ποιος ξέρει τι δυνατότητες θα προκύψουν τότε ...

 

Διασκεδάστε με τις συμβουλές μας! Ενημερώστε μας αν σας βοηθήσουν. Και αν ξέρετε κι εσείς κάποιες μυστικές συμβουλές, απλά γράψτε μας! Παρεμπιπτόντως, το άρθρο του Atlantic είχε και κάποια καλά νέα: Δηλαδή, ότι οι ηλικιωμένοι εξακολουθούν να είναι αρκετά δραστήριοι στις μέρες μας. Έτσι, αν δεν κάνετε πολύ σεξ όταν είστε νέοι, μπορείτε πάντα να το καλύψετε αργότερα.

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Το καλό σεξ δεν χρειάζεται να είναι τέλειο

Διαβάστε τώρα

Το χάπι - πραγματικά ο σωστός τρόπος για να επιτευχθεί η ισότητα στο σεξ;

Διαβάστε τώρα

Προφυλακτικά και λιπαντικό - ώστε το σεξ να πηγαίνει ρολόι

Διαβάστε τώρα