Skip to main content

Το χάπι - πραγματικά ο σωστός τρόπος για να επιτευχθεί η ισότητα στο σεξ;

Όταν το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι κυκλοφόρησε στην αγορά τη δεκαετία του 1960, έγινε γρήγορα σύμβολο της αυτοδιάθεσης και της ισότητας των γυναικών. Γιατί επιτέλους μπορούσε να αποφασίσει εντελώς ανεξάρτητα από τον σύζυγό της αν ήθελε να κάνει παιδιά ή όχι. Από αυτή την άποψη, ένα σπουδαίο πράγμα. Αλλά αυτό που κάποτε ξεκίνησε ως ένα απελευθερωτικό χτύπημα θέτει πολλές γυναίκες υπό πίεση σήμερα: όταν η ορμονική παρέμβαση ξαφνικά δεν μοιάζει πλέον καθόλου με αυτοδιάθεση και δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις.

Γιατί αξίζει τον κόπο τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες να αλλάξουν επιτέλους κάτι και να σκεφτούν από κοινού την αντισύλληψη στο μέλλον:

Η αντισύλληψη είναι γυναικεία υπόθεση;

Επειδή το χάπι είναι μία από τις ασφαλέστερες και απλούστερες μεθόδους αντισύλληψης, έχει γίνει αυτονόητο σε πολλά μέρη για τις γυναίκες να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες. Πολλοί άντρες πιθανόν να χαίρονται γι' αυτό, επειδή μπορεί να έχουν εμπειρίες κατά τις οποίες τα προφυλακτικά (που χρησιμοποιήθηκαν λανθασμένα) μείωσαν σημαντικά το συναίσθημα ή και έσκασαν. Και εν πάση περιπτώσει, αν πολλές νεαρές κοπέλες παίρνουν το χάπι πολύ πριν από την πρώτη σεξουαλική τους εμπειρία για να θέσουν υπό έλεγχο την ακμή τους - τι κακό μπορεί να έχει αυτό; Πέρα όμως από το γεγονός ότι το προφυλακτικό θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα σε πολλές περιπτώσεις για λόγους μόλυνσης και μόνο: Είναι η αντισύλληψη πραγματικά δουλειά της γυναίκας; Διότι ακόμη και αν το χάπι φαίνεται τόσο απλό στην αρχή, έχει επίσης πολλά μειονεκτήματα - από διακυμάνσεις της διάθεσης έως σωματικές διαταραχές και πλήρη εξαφάνιση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις.

Εάν εσείς ως γυναίκα ή ο σύντροφός σας δεν είστε ακριβώς μία από τις γυναίκες που μπορούν να παίρνουν το χάπι για πολλά χρόνια χωρίς συνοδευτικά συμπτώματα ή εάν η ορμονική αντισύλληψη δεν αποτελεί πλέον επιλογή, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές λύσεις. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέλεια μέθοδος αντισύλληψης - όλες έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές και τελικά ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του τι του ταιριάζει καλύτερα. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε μόνοι σας την απόφαση για οτιδήποτε έχει να κάνει με το σώμα σας. Εκτός από τη στείρωση και τα προφυλακτικά, η αντισύλληψη γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από τη γυναίκα και μερικές φορές περιλαμβάνει σημαντική σωματική παρέμβαση (π.χ. με το σπείραμα χαλκού ή την ένεση 3 μηνών). Το πιο σημαντικό πράγμα σχετικά με την αντισύλληψη: πρέπει να είστε πλήρως προσηλωμένες στη μέθοδο που χρησιμοποιείτε και να αισθάνεστε άνετα με αυτήν.

Αποφασίστε από κοινού για τη μέθοδο αντισύλληψης

Το να ενημερώνεστε και να αποφασίζετε μαζί σημαίνει ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη και για τους δύο εταίρους. Όλες οι αντισυλληπτικές μέθοδοι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Αυτό που μιλάει ιδιαίτερα υπέρ των προφυλακτικών: πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν ξανά τη λίμπιντό τους μετά τη διακοπή των ορμονικών αντισυλληπτικών μεθόδων. Μια ωραία παρενέργεια από την οποία επωφελούνται και οι δύο σύντροφοι!

Η ασημένια σφαίρα: ανάληψη ευθύνης από κοινού

Φυσικά, το γεγονός ότι η απόφαση για το σώμα του καθενός ανήκει πάντα στον ίδιο, δεν αποκλείει τις κοινές αποφάσεις. Το καλύτερο είναι να αισθάνεστε και οι δύο άνετα με τη νέα μέθοδο αντισύλληψης και να αναλαμβάνετε από κοινού την ευθύνη. Εδώ αξίζει να σκεφτείτε ξανά το προφυλακτικό. Επειδή εδώ τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας μπορούν να πρωτοστατήσουν και είναι και οι δύο εξίσου υπεύθυνοι για την αντισύλληψη. Μπορείτε απλώς να τα αγοράζετε εναλλάξ και να αποφασίζετε μόνοι σας αν θα πάτε στο τοπικό σας κατάστημα ή θα τα παραγγείλετε μέσω διαδικτύου - το κόστος και η (μικρή) προσπάθεια κατανέμονται έτσι δίκαια. Πάνω απ' όλα, δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε γιατρό και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για το οποίο μπορεί να ανησυχείτε. Και όσον αφορά τις πιθανές δυσκολίες με τα προφυλακτικά, μην ανησυχείτε: μόλις βρείτε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού, τα ευρέως διαδεδομένα μειονεκτήματα δεν είναι τίποτα περισσότερο από αβάσιμες δικαιολογίες. Όλα ταιριάζουν τέλεια και μπορείτε να απολαύσετε έντονο και ασφαλές σεξ.

Συνδυάστε επιδέξια μεθόδους αντισύλληψης - π.χ. NFP + προφυλακτικό

Φυσικά, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διαφορετικές μεθόδους αντισύλληψης. Ο φυσικός οικογενειακός προγραμματισμός (NFP), για παράδειγμα, είναι μια συναρπαστική ιδέα κατά την οποία μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει πότε περίπου έχει ωορρηξία κοιτάζοντας τα σήματα του σώματός της. Για να το κάνει αυτό, μετράει τη θερμοκρασία του σώματός της κάθε πρωί και τη λεγόμενη τραχηλική βλέννα αρκετές φορές την ημέρα. Μακροπρόθεσμα, αυτό οδηγεί σε ένα μηνιαίο παράθυρο περίπου 12 έως 14 ημερών γύρω από τη γόνιμη φάση, όταν η αντισύλληψη με προφυλακτικό είναι σημαντική. Τις υπόλοιπες ημέρες, μπορείτε να κάνετε χωρίς πρόσθετη αντισυλληπτική μέθοδο. Φυσικά, το προφυλακτικό εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για την προστασία από ασθένειες - γι' αυτό το λόγο το NFP είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις. Εάν πραγματοποιείται με απόλυτη επιμέλεια, η NFP θεωρείται εξίσου ασφαλής με το χάπι. Ωστόσο, πριν δοκιμάσετε αυτή ή άλλες μεθόδους, να ενημερώνεστε πάντα λεπτομερώς για τους αντίστοιχους κινδύνους, ώστε να είστε πάντα ασφαλείς.

Τελικά απολαμβάνω και πάλι υπέροχο σεξ

Εάν παίρνατε το χάπι και τώρα αλλάζετε σε μια διαφορετική μέθοδο αντισύλληψης, αυτό θα είναι πιθανώς αισθητό - με πολύ θετικό τρόπο. Πολλές γυναίκες ξαφνικά ξαναβρίσκουν τη λίμπιντό τους και νιώθουν μια επιθυμία για σεξ που είχαν ξεχάσει εντελώς. Αυτό μπορεί ακόμη και να δώσει μια εντελώς νέα πνοή στη σχέση σας, την οποία θα πρέπει να πάρετε μαζί σας. Εξάλλου, αξίζετε καλό σεξ. Επειδή η ισότητα και η κοινή ευθύνη μπορεί να είναι εξαιρετικά σέξι.

Mister Size
Περισσότερα άρθρα

Κάντε περισσότερα από αυτό - με σεξουαλικές φαντασιώσεις στο προσωπικό σας κινηματογραφικό κεφάλι

Διαβάστε τώρα

Ένα σαν κανένα - τι σημαίνουν τα διαφορετικά σχήματα πέους

Διαβάστε τώρα

Οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ σήμερα;

Διαβάστε τώρα